h

DCW gaat slordig om met ARBO regels

15 oktober 2012

DCW gaat slordig om met ARBO regels

Zoals in elk bedrijf gelden ook bij de DCW Arbo regels die de werknemers zo goed mogelijk moeten beschermen tegen gevaarlijke situaties onder werktijd. De SP heeft geconstateerd dat binnen de DCW niet altijd zorgvuldig wordt omgegaan met de voorschriften.

Afgelopen weken moesten werknemers van de DCW gel-zakjes doorknippen en de inhoud daarvan in een bak deponeren. Bij navraag door bezorgde medewerkers wordt door de Arbodienst van de DCW aangegeven dat er geen gevaarlijke stoffen in de gel zitten. Dit terwijl er op de verpakking van de zakjes een waarschuwing staat dat ze zonder beschermhoes niet gebruikt mogen worden. Na een klacht, heeft de arbeidsinspectie geconstateerd dat het bedrijf in overtreding was. De werkzaamheden hadden niet uitgevoerd mogen worden zonder beschermende kleding en de werknemers hadden geïnformeerd moeten worden over mogelijke gezondheidsrisico's.

De SP stelt daarom de volgende vragen aan het college:

  1. Is de wethouder op de hoogte van deze situatie en de uitkomsten van het onderzoek van de arbeidsinspectie?
  2. Hoe kan het gebeuren dat een gemeentelijk bedrijf zich niet aan de regels van de Arbodienst houdt en zo de gezondheid van de werknemers in gevaar brengt?
  3. Heeft de arbeidsinspectie de laatste jaren vaker overtredingen geconstateerd, en zo ja welke?
  4. Welke actie gaat de wethouder ondernemen om nu en in de toekomst naleving van de Arboregels te garanderen?

U bent hier