h

Een duur patatje voor de gemeente

7 november 2012

Een duur patatje voor de gemeente

De gemeente Enschede is een rechtszaak begonnen over de verkoop van patat door een lunchroom en heeft verloren. Hebben onze ambtenaren niets beters te doen? Waarom zoeken ze niet zelf uit of een lunchroom patat mag verkopen zonder tussenkomst van een rechter? Ik heb een aantal menukaarten van lunchrooms opgezocht en op elke kaart staat patat. Wat voor belang heeft de gemeente bij het verbieden van verkopen van patat door een lunchroom.

De SP fractie vraagt zich af hoe vaak de gemeente zaken door een rechter laat beoordelen. En dan volgen natuurlijk de vragen hoe vaak de gemeente verloren heeft en wat dat gekost heeft. In het geval van de patat verkopende lunchroom moet de gemeente niet alleen de 900 euro proceskosten betalen maar daar bovenop komen natuurlijk de uren die een ambtenaar hierin gestoken heeft. Bovendien moet de eigenaar van de lunchroom zelf zijn advocaat kosten betalen.

Ondernemend Enschede, en vooral de middel grote en kleine bedrijven verdienen de steun in plaats van de tegenwerking van de gemeente. Gemeenschapsgeld hoort niet gebruikt te worden voor onzinnige rechtszaken waarvan je de uitkomst van te voren kunt weten.

Alle aanleiding voor schriftelijke vragen van de SP aan het college.

U bent hier