h

Actie voor behoud van de Sociale Werkvoorziening in Enschede

21 maart 2013

Actie voor behoud van de Sociale Werkvoorziening in Enschede

Afgelopen weken zijn leden van de SP een hernieuwde actie begonnen tegen de bezuiniging op 70.000 banen in de sociale werkvoorziening. Dat gebeurde door in de kantine van de DCW in Enschede kaarten te laten tekenen die gestuurd worden aan het kabinet Rutte-Asscher. 'De groeten uit de Sociale Werkvoorziening' is de tekst voorop de kaart. Deze actie is een vervolg van het actiecomité Armoede Werkt Niet, dat wordt ondersteund door de SP, Abvakabo, FNV Bondgenoten, de PvdA, GroenLinks, de Bijstandsbond en anderen.

Er dreigt een kaalslag in de werkgelegenheid voor mensen met een arbeidshandicap. Het kabinet wil dat de bedrijven een percentage van deze mensen in dienst neemt. De praktijk is echter weerbarstiger dan Jette Kleynsma denkt. Het gevolg van de bezuiniging op werkplekken binnen de Sociale Werkvoorziening zal zijn dat velen zullen worden veroordeeld tot een plek achter de geraniums.

In de komende weken zal de SP deze actie in Enschede uitbreiden door de kaarten ook op zaterdagen bij de kraam in de stad voor alle Enschedeers en binnenstadsbezoekers ter ondertekening aan te bieden. Steun het verzet tegen deze afbraakplannen en zet ook uw handtekening. De stand staat meestal in de Raadhuisstraat (of bij Jamin of bij het Kruidvat).

U bent hier