h

Actie tegen kaalslag in de thuiszorg

8 april 2013

Actie tegen kaalslag in de thuiszorg

Ruim 6000 mensen kwam zaterdag 6 april bijeen om te demonstreren tegen de plannen om de thuiszorg af te breken. Emile Roemer was erbij: ‘Ik laat mij graag horen tegen deze plannen, ze zijn kortzichtig en zullen leiden tot vereenzaming, verwaarlozing en vervuiling van mensen die thuiszorg nodig hebben.'
Op de demonstratie, georganiseerd door de AbvaKaboFNV, sprak Emile Roemer de mensen toe. ‘Er worden niet alleen honderd duizend banen bedreigd door de plannen, ook meer dan 3,5 miljoen mantelzorgers zullen een klap krijgen. Deze afbraak is een aanval op de solidariteit tussen mensen.'

Natuurlijk was de SP Enschede ook vertegenwoordigd. Helaas waren er niet veel thuiszorg medewerkers. Hopelijk gaan zij zich de komende tijd realiseren wat ze boven het hoofd hangt. Want een bezuiniging van 75% op de thuiszorg heeft natuurlijk desastreuze gevolgen voor hen en hun cliënten. Medewerkers raken hun baan kwijt en cliënten hun hulp. De kans is groot dat thuiszorgmedewerkers straks hetzelfde werk gaan doen maar dan met behoud van hun bijstandsuitkering.
Het is niet te verwachten dat we met de actie van vandaag de vastgeroeste PvdA en VVD knoppen om krijgen. CDA en PvdA woordvoerders lieten al duidelijk horen dat zij de bezuinigingen niet terug willen draaien. De VVD was vandaag de grote afwezige. De enigen die duidelijk taal spraken waren Emile Roemer van de SP en Linda Voortman van Groen Links.
De Nederlandse beschaving gaat ten onder aan bezuinigingen. De zorg wordt uitgekleed en onze ouderen, chronisch zieken en gehandicapten moeten in hun omgeving bedelen om hulp om te overleven. Tenzij ze genoeg geld hebben om zelf goede zorg te kopen. Dank je wel Diederik en Mark, dank je wel PvdA en VVD.
Op 8 juni zien we elkaar weer bij de volgende actie. Tot dan op het Museumplein.

U bent hier