h

Vreemde formule voor berekening energiekosten

18 juli 2013

Vreemde formule voor berekening energiekosten

Woonzorg Nederland verhuurt op veel plekken in Nederland sociale huurwoningen aan 55 plussers. Een van de complexen is "De Stadsgaarde" in het centrum van Enschede. Of de verwarming nu aan staat of niet de meter tikt door. Er is maar één manier om dit te voorkomen; de verwarming verwijderen.

Na "Woonzorg Nederland" wooncomplex "Het Veldhof" in Enschede trekt nu een bewoner van "De Stadsgaarde" aan de bel van de SP hulpdienst.
In dit complex betalen bewoners apart voor warmtevoorziening voor iedere ruimte van hun appartement. Elke ruimte heeft een warmteteller en van elke ruimte krijgen bewoners een apart verbruiksoverzicht. Echter, als zij de verwarming in één van de ruimtes niet gebruiken telt de warmtemeter rustig door. Zuinig omgaan met energie heeft dus geen invloed op de hoogte van de rekening. Bewoners kunnen ook niet instellen hoe warm ze het willen hebben in hun woning. Het voorschot energieverbruik dat bewoners betalen valt onder de servicekosten.

De enige oplossing van het probleem is het verwijderen van één of meer verwarmingen. De kosten hiervan en het eventueel herplaatsen worden betaald door "Woonzorg Nederland". Maar juist in een woonzorg complex kun je verwachten dat het verbruik nogal kan fluctueren.
Op korte termijn hebben bewoner en een vertegenwoordiger van Woonzorg Nederland" en de SP hulpdienst een afspraak om te kijken hoe we kunnen zorgen dat bewoners betalen voor wat ze werkelijk verbruiken en niet voor een warmtemeter die trouw doortikt of de radiator nu aan of uit is. Maar bewoners moeten toch ook zelf kunnen kiezen hoe warm ze het willen hebben?

Wordt vervolgd.

U bent hier