h

SP fractie bezorgd over de privacy van cliënten van de Stadsbank

24 januari 2014

SP fractie bezorgd over de privacy van cliënten van de Stadsbank

De Stadsbank heeft bij een verzoek om kwijtschelding van schulden, zeer privacy gevoelige informatie over de schuldenaar verstrekt aan een schuldeiser. Informatie die niet nodig is voor het doel, een verzoek om kwijtschelding. De SP heeft hierover opheldering gevraagd aan de wethouder.

Mensen die in ernstige financiële problemen zitten kunnen door de Stadsbank geholpen worden met de aanvraag van kwijtschelding van een deel van de vordering die schuldeisers hebben. Dat het nodig kan zijn dat enige persoonlijke informatie verstrekt wordt kan de fractie zich voorstellen. Maar de SP vindt dat er grenzen zijn en dat die zijn overschreden.

De fractie wil van de wethouder weten wat er is afgesproken met De Stadsbank over de mate van het verstrekken van informatie over cliënten aan schuldeisers. Ook wil de SP weten of de wethouder het met hen eens is dat schuldeisers niet tot in detail geïnformeerd moeten worden over de oorzaak van de financiële problemen en wat hij gaat doen om ervoor te zorgen dat in de toekomst zorgvuldiger met gevoelige informatie wordt omgegaan.

U bent hier