h

Nieuw in de gemeenteraad

1 juni 2014

Nieuw in de gemeenteraad

Ik ben Milco Brugman en sinds maart raadslid voor de SP in de gemeente Enschede. De komende vier jaar zit ik, samen met vier andere SP raadsleden in de oppositie. Jammer, want we hadden graag meegedaan, maar prima, want oppositie voeren kan de SP goed.

Hoe kom ik in de politiek van Enschede terecht?

Mijn eerste politieke activiteit was al op 8-jarige leeftijd, toen ik ballonnen uit mocht delen vanaf een ‘platkar’ achter een ‘trekker’ tijdens lokale verkiezingen in Lichtenvoorde voor de KVP.
Toen niet zo bewust, maar jaren later, op 19-jarige leeftijd, tijdens de lokale verkiezingen in Apeldoorn, mocht ik voor het eerst stemmen. Het was dacht ik 1978. Het moest een sociale partij worden. En nadat ik daarvan de programma’s had doorgenomen (ja ik nam het serieus) besloot ik dat de PSP het meest authentiek was én tegen de komst van plastic vuilnisbakken. Die kregen toen mijn stem. Na de fusie met andere partijen tot Groen Links ben ik afgehaakt.
Veel later ben ik lid geworden van de SP. De enige socialistische partij die nog te vinden was.

Vanuit de afdeling Almelo heb ik de cursus/training “Lokale Politiek” gevolgd en zou opgenomen worden op een verkiesbare plek op de kieslijst. Maar kort voor de samenstelling van die lijst zijn mijn vrouw en ik in augustus 2009 verhuisd naar Enschede om daar een gezinshuis van Jarabee te gaan leiden. Mijn vrouw in loondienst en ik, voorzien van een eigen baan, als vrijwilliger.
Enschede heb ik eerst op mij in laten werken en vanaf het moment, dat ik er een beetje feeling mee kreeg heb ik mij wat actiever aangemeld bij de partij. Ging meer bijeenkomsten bijwonen en deed daar ook mijn mond los. Ik ben natuurlijk niet voor niets een Brugman!

In juli 2013 zijn wij als zelfstandig ondernemers verder gegaan met het Gezinshuis. Jarabee wilde alleen verder gaan met gezinshuizen, als die zelfstandig werden. Het was of wij of een ander. En omdat we het werk heel leuk vinden hebben we ervoor gekozen om in franchise verband met gezinshuis.com de stap te nemen.

In die zelfde periode ben ik door de afdeling Enschede van de SP gevraagd om mijn kandidaat te stellen en kwam met goedkeuring van de leden op plek 3 van de kieslijst. Ik wil u allen bedanken voor uw vertrouwen in mij.

Samen met Maxim, Annelies, Ahmed en Joke zal ik er een strijdbare periode van maken en alles doen om Enschede een sociale gemeente te doen worden, waarin onze peilers: Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit als ondersteuning zullen dienen. Wij moeten die boodschap zo goed mogelijk aanbieden aan iedereen, zowel in de raad als op straat.

Als u vragen of opmerkingen hebt, of een tip over een misstand of anderszins, dan mag u mij altijd benaderen via m.brugman@enschede.nl

Met vriendelijke groet,

Milco Brugman.

Reactie toevoegen

U bent hier