h

SP Enschede heeft weer een ROOD afdeling

28 juli 2014

SP Enschede heeft weer een ROOD afdeling

Sinds vorige week is er weer een ROOD groep actief in Enschede. Initiatiefnemer Laura Wichgers stelt zich hieronder voor. Ben je jong, woon je in Enschede en wil je ook meedoen? Neem dan contact op met ROOD rood@sp.nl.

Mijn naam is Laura Wichgers en ik ben 21 jaar. In de afgelopen jaren heb ik twee MBO diploma’s behaald: Sociaal pedagogisch Werk en Gehandicaptenzorg. Doordat ik geen vaste baan kon krijgen in de gehandicaptenzorg, kinderopvang of de ouderenzorg besloot ik om door te studeren. Nu volg ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener bij Saxion in Enschede. Naast mijn studie werk in de gehandicaptenzorg. Ik werk als begeleider op woongroepen met mensen met een verstandelijke beperking.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mensen om mij heen te hebben, vooral familie. Ik ben een echt familiemens. Ik kom uit een liefdevol, zorgzaam en beschermend gezin waar een gezellige familie om heen hangt. Naast de gezelligheid zijn er af en toe ook discussies. In onze familie hebben we verschillende politieke voorkeuren, variërend van SP tot VVD. Discussies die ik niet als vervelend, maar als leerzaam ervaar. Ik werd ik nieuwsgierig en besloot ik van mijn standpunten te vergelijken met die van alle politieke partijen.

Mijn standpunten heb ik gevormd vanuit mijn eigen levenservaringen. Ik moest bijvoorbeeld meer dan 250 euro per maand uitgeven aan reiskosten, omdat ik te jong was voor een Ov-studentenkaart. Dit vond ik oneerlijk tegen over alle MBO’ers. Of die keer dat ik voor een discotheek stond en mijn vrienden niet binnen kwamen vanwege hun nationaliteit. Ook kwamen op mijn werk in de gehandicaptenzorg de bezuinigen hard aan.  Wij moesten 9 miljoen euro bezuinigen, dat is bijna 10 procent van de totale omzet. Ik zag veel collega’s ontslagen worden, dit tot groot verdriet van onze cliënten. Sommige cliënten kregen plotseling andere persoonlijk begeleiders. Cliënten die individuele zorg nodig hadden, moesten nu functioneren in een woongroep zonder individuele begeleiding. En cliënten met een lichamelijke en geestelijke beperking hadden nu maar één verzorger aan hun bed staan in plaats van twee. Conclusie, het kabinet had er niet alleen de werknemers mee, maar ook de zorgvragers. En zo heb ik nog tientallen voorbeelden waardoor ik Nederland socialer wil zien. Het was daarom niet zo gek dat mijn standpunten met die van de SP overeenkwamen.

Sinds ik kan stemmen, stem ik al op de SP. Het duurde niet lang voordat ik lid werd van de SP en van ROOD. Ik ben verbaasd dat Enschede nog geen ROOD groep heeft. Enschede noemt zich de studentenstad van nu. Een studentenstad is niet compleet zonder een groep die voor de jongeren op komt. Met hulp van het landelijk rood bestuur en de SP Enschede heb ik een ROOD Enschede groep opgericht. Deze ROOD groep bestaat uit zes enthousiaste, fanatieke jongeren.

De komende tijd zullen we veel op straat zijn, om erachter te komen wat jongeren het liefst willen veranderen in Enschede. Dan gaan wij ons daar samen met hen daar keihard voor inzetten. Woon je in Enschede en wil je een keer komen kijken? Mail dan naar rood@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier