h

Emile Roemer een dag terug in het onderwijs

31 augustus 2014

Emile Roemer een dag terug in het onderwijs

Emile Roemer en Tjitske Siderius zijn een dag lang uitgebreid geïnformeerd over de effecten van Passend Onderwijs door een groot aantal onderwijsgevenden uit Enschede.
Een dag vol ontmoetingen en gesprekken met mensen uit het onderwijs. Dat was de opzet van het bezoek dat Emile Roemer en Tjitske Siderius( SP woordvoerder onderwijs en zorg in de Tweede Kamer) aan Enschede hebben gebracht. Met veel enthousiasme maar ook bezorgd hebben zij de wet Passend Onderwijs van alle kanten belicht. Niemand was tegen de Wet Passend onderwijs. Maar iedereen maakte zich zorgen over de bezuinigingen die met de hele operatie gemoeid zijn en waardoor kinderen in de knel komen en een aantal jongeren zich bijna kansloos een plek op de arbeidsmarkt moeten verwerven.

Als er één ding duidelijk is geworden na alle gesprekken is dat de samenhang tussen de Jeugdwet, WMO en Participatiewet. De gemeente krijgt de verantwoordelijkheid over veel meer kinderen en jongeren dan nu het geval is. Als gemeenteraadslid wist ik dat de gemeenten een grotere verantwoordelijkheid krijgen voor het welzijn van veel meer bewoners dan nu. Ook dat met minder geld meer jongeren begeleid moeten worden. Maar het verband met andere beleidsterreinen zoals de WMO en werk en economie is nog veel groter dan ik vermoedde. Ze zijn niet los van elkaar te zien.

Reactie toevoegen

U bent hier