h

Piet van Ek nieuw raadslid voor de SP

3 september 2014

Piet van Ek nieuw raadslid voor de SP

Milco Brugman, SP-raadslid sinds maart 2014, neemt afscheid van de gemeenteraad. De combinatie van het gemeenteraadslid en het runnen van zijn Gezinshuis is voor Brugman onmogelijk geworden. Aan zijn keuze voor het Gezinshuis heeft hij geen moment getwijfeld. Afscheid nemen van de Raad valt hem zwaar.

Het Gezinshuis moet zich profileren en sinds kort inschrijven voor de aanbestedingen van de gemeente. Dat is de enige manier om de toekomst van het Gezinshuis meer zekerheid te geven. Hierdoor dreigt een situatie waarbij sprake is van belangenverstrengeling. Brugman voelt zich hierdoor beperkt om vrijuit te spreken. "Het is voor mij niet werkbaar om bij elke stap of uitspraak te bedenken of mijn integriteit in gevaar kan komen", zegt Brugman.

Met de wetenschap dat hij een goede opvolger heeft stelt Brugman zijn zetel met een gerust hart beschikbaar! Hij geeft het stokje met veel vertrouwen over aan Piet van Ek.

De SP fractie en bestuur betreuren het vertrek. "Wij kennen Milco als een gedreven persoon met kennis van zaken. Daarnaast is het een heel sociale man die alles van de positieve kant bekijkt. Milco heeft bijgedragen aan de groei en aan het elan van de afdeling en zal dat hopelijk nog vele jaren kunnen blijven doen. Gelukkig hebben we in Piet een uitstekende opvolger. Piet is een socialist en een realist. Wij gaan heel veel plezier aan en met hem beleven."

Reactie toevoegen

U bent hier