h

Wethouder in de fout bij beleid uitkeringen

22 december 2014

Wethouder in de fout bij beleid uitkeringen

Wat de SP en EnschedeAnders al bijna een jaar roepen wordt nu ook bevestigd door de staatsecretaris. De manier waarop de mensen die een uitkering willen aanvragen met een kluitje het riet in worden gestuurd is niet acceptabel. Onbehoorlijk bestuur noemt de staatssecretaris het dat uitkeringsgerechtigden het bij a onmogelijk wordt gemaakt een uitkering aan te vragen en dat belangrijke informatie hen wordt onthouden.

De zienswijze komt als antwoord op een brief van de lokale SP fractie en EnschedeAnders aan mevr. Klijnsma. Wethouder Welman heeft altijd aangegeven de steun van de staatssecretaris te genieten. Dat is dus niet meer het geval.

Opvallend is dat de staatssecretaris de verantwoordelijkheid voor de controle op de wethouder legt bij de gemeenteraad. De raad die grotendeels klakkeloos overneemt wat de wethouder zegt en zelf de hete aardappel doorschuift naar de rechterlijke macht.

De SP gaat nu samen met EnschedeAnders, GroenLinks en PvdA vragen stellen. We zullen eisen dat wethouder Welman het beleid aanpast zodat iedereen datgene krijgt waar hij of zij recht op heeft.

Reacties

Ik maak dat wanbeleid dagelijks in de praktijk mee en hoe mensen er stets verder door dat in de problemen komen en om het te toppen het gaat vaak ook in mijn geval om een kwetsbare doelgroep.Wat ik nog erger vind dhr welman is ook zo genoemd christenen.Sorry ik ook maar als ik zijn uitspraken hoor vindt ik er niets christelijks aan en die man is ondraagbaar.Maar er zijn ook mooie dingen.We waren vanuit Vriendggz op de motiemarkt.En een gast benaderderde de Burgermeester den oudsten.Ik moet solliciteren etc maar kijk maar mijn gebit.Ik kan het niet betalen.Hij zegde ik ken iemand die is een tandarts daar ga je natoe en hij heeft word gehouden.En hoe blij die persoon is met hele kleine dingen en weinig inzet van middelen te doen.Verder zit ik nu met de WMO.Ik heb drie mensen waar wij van vinden hun moeten tijdelijk begeleiding hebben.Maar wat zijn de eisen waar moet je zijn?
Op het www wordt je ook niet wijzer.Wij hebben een jongen die is al 6 maand bezig om een uitkering dmo aan te vragen en continu wijst de gemeente het af of geeft mondjesmaat voorschotten.Nu is het voor hem zo dat in die tijdt een gigantische schuldenberg opgelopen is bij de zorgverzekeraar etc.Dat kan toch niet.Ik denk de gemeente is hopeloos overvraagd met mensen met psychiatrische problemen.En onze doel groep is vaak uitbehandelde chronisch psychiatrische patienten.Wie zit in de wijkteam die het moeten beoordelen?Mediant die die mensen de laan uitstuurde.Vriend ggz heeft wel een eigentijdse aanpak maar bij mij helpt het omdat wij ervaringsdeskundigen inzetten.Ik ken ook beide kanten ik was jaren hulpverlener in de verpleeging maar ook patient.Dus we weten ook wat de client nodig heeft.ik heb een collega die is bipolair maar ook een ontzettend goede B verpleegkundige.Als ze goed in haar doen is is het goed.Als het slechter gaat weten wij het en we gaan in gesprek.Of we zeggen blijf maar thuis onder deze omstandigheden een gewone werkgever zou dat nooit doen.Maar enschede is zo asocila bezig.Daarom plan ik nu ook een nieuw huis in almelo op te zetten.

Reactie toevoegen

U bent hier