h

Wethouder wijst steun SP af

31 januari 2015

Wethouder wijst steun SP af

De SP heeft twee moties ingediend om de wethouder te steunen bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling. De wethouder en de coalitiepartijen kozen ervoor niets aan de problematische situatie te doen en rustig door te modderen. Liever dat dan een motie van de SP te ondersteunen!

Tijdens een debat over de thuiszorg vertelde wethouder van Houdt de Raad dat de reorganisatie van de thuiszorg en de communicatie tussen zorgorganisaties niet vlekkeloos verloopt. Met name het niet nakomen van afspraken brengt veel cliënten in onzekerheid. Dik 3000 telefoontjes in twee weken bij het Zorgloket spreken voor zich.

De SP vindt het belangrijk dat cliënten en werknemers in de thuiszorg goed weten waarop zij kunnen rekenen. Daarvoor is goede informatievoorziening belangrijk. Die communicatie met belanghebbenden is belangrijk om onrust te voorkomen. Want het is niet niks als je bang moet zijn veel minder of zelf helemaal geen hulp meer te krijgen.

De SP fractie begrijpt goed dat de hele transitie niet vlekkeloos kan verlopen. Maar de problemen stapelen zich op. Er is sprake van schrijnende situaties onder de cliënten die zoveel uren worden gekort dat zelfstandig blijven wonen in gevaar komt. Veel mensen nemen contact op met het Zorgloket om antwoord te krijgen op vragen of het bespreken van klachten. Thuiszorgmedewerkers zijn zoekende en roepende in de woestijn. Zij krijgen opdrachten van hun werkgever die niet in overeenstemming zijn met afspraken met de gemeente. Er is afgesproken dat de gemeente de welbekende keukentafelgesprekken houdt en dat daarna de zorgorganisaties in beeld komen. Cliënten worden nu door de zorgorganisatie gebeld met meestal de boodschap dat ze flink gekort worden op de uren hulp.

Wethouder van Houdt heeft van de oppositiepartijen een kans gekregen, maar die niet met beide handen aangegrepen. Samenwerking met de SP en andere oppositiepartijen wil hij niet. Zelfs niet als het om verbetering van de situatie van kwetsbare groepen gaat.

De SP fractie blijft zich inspannen en wethouder van Houdt steunen waar mogelijk om de nieuwe Wet Maatschappelijke Ontwikkeling zo goed mogelijk uit te voeren!

Reacties

Een wethouder die zich niet inzet voor zijn eigen burgers, zit op de verkeerde plek. Onkunde? Of stoïcijns de hand op de knip houden. Schandalig !!!

Er zitten zo wie zo teveel mensen op de verkeerde plek. Maar ben het helemaal met je eens Bert, een wethouder die niets doet voor eigen burgers zit op de verkeerde plek.

Reactie toevoegen

U bent hier