h

SP actie beloond: Regiotaxi's mogen stadserf in!

30 juni 2015

SP actie beloond: Regiotaxi's mogen stadserf in!

Het SP klachtenmeldpunt over regiotaxi vervoer heeft voor het eerste succes gezorgd voor cliënten. Omdat de regiotaxi's niet allemaal het stadserf op mochten konden zij mensen niet van deur tot deur brengen. Reden voor de SP hierover vragen te stellen aan de wethouder. En dat was voldoende om het probleem op te lossen. Vanaf nu heeft iedere regiotaxi een vergunning voor het stadserf. SP raadslid Annelies Futselaar vindt het onvoorstelbaar dat de verantwoordelijk wethouder van Houdt op de hoogte was van de situatie maar er niets aan deed. Futselaar vindt het een treurige zaak dat er pas actie wordt ondernomen als een Raadslid aan de bel trekt.

Omdat er steeds meer cliënten klachten hebben over de regiotaxi besloot de SP een meldpunt te openen. De klachten zijn divers maar een sprong eruit. "Vervoer van deur tot deur" bleek in veel gevallen niet mogelijk omdat niet alle taxi's een vergunning hadden het stadserf op te rijden. Dat betekent dat zij niet aan de eis konden voldoen mensen van deur tot deur te brengen. Dit probleem speelt sinds Brookhuis het vervoer heeft overgenomen van Connexion. Cliënten die het Zorgloket belden kregen te horen dat het probleem bekend was.
Het beantwoorden van de SP vragen duurde even lang als het regelen van de vergunningen. "Met ingang van nu heeft iedere regiotaxi een inrij vergunning voor het Stadserf." Er komen nog steeds klachten binnen bij het meldpunt. In september zet de SP de kwaliteit van het regiotaxi vervoer op de politieke agenda om verdere klachten te bespreken.

Het klachtenmeldpunt blijft geopend en is bereikbaar via ons klachtenformulier, telefonisch: 06 33733898 en per brief: SP Enschede Beltstraat 3-32, 7511 JZ Enschede.

Reactie toevoegen

U bent hier