h

SP roept op: let op of uw eigen bijdrage zorg is betaald!

8 juni 2015

SP roept op: let op of uw eigen bijdrage zorg is betaald!

De SP heeft vragen gesteld over het uitblijven van de rekening van de eigen bijdrage van het Centraal Administratiekantoor (CAK). De SP is bang dat mensen met onverwacht hoge rekeningen komen te zitten die ze niet in een keer kunnen betalen. De wethouder legt de schuld bij de zorgaanbieders. Maar een wethouder maakt toch afspraken met de organisaties? Hetzelfde probleem blijkt vorig jaar ook al gespeeld te hebben. Bij wie de betaling eigen bijdrage misgaat moet zich melden bij het Zorgloket.

Niemand vindt het leuk om een eigen bijdrage te betalen. Maar als het dan toch moet zorg dan dat het goed geregeld is. In Enschede lopen bewoners die thuiszorg krijgen de kans dat ze plotseling een heel hoge eigen bijdrage moeten betalen. De oorzaak is dat het CAK niet de juiste gegevens van de cliënten heeft. Gevolg kan zijn dat mensen met onverwacht hoge rekeningen komen te zitten als ze niet goed opletten.

De SP fractie heeft hier vragen over gesteld. De antwoorden hebben de zorgen van de SP niet weggenomen. Niet de gemeente is de schuldige blijkt uit de antwoorden op vragen maar de zorgorganisaties. De SP vindt dat de wethouder moet ingrijpen om te voorkomen dat cliënten in de financiële problemen komen doordat ze niet op tijd merken wat er aan de hand is. En dat lijkt niet voldoende te gebeuren.

Reactie toevoegen

U bent hier