h

Wethouder neemt aanwijzing van de SP niet serieus. Gemeente blundert!

28 juli 2015

Wethouder neemt aanwijzing van de SP niet serieus. Gemeente blundert!

Zo'n 3500 mensen zijn al maanden lang de dupe van fouten van de gemeente. De gemeente stuurde de gegevens die nodig zijn om de hoogte van de eigen bijdrage te berekenen niet naar het Centraal Administratiekantoor (CAK). Hierdoor hebben cliënten een betalingsachterstand opgelopen, waardoor zij mogelijk in de financiële problemen komen.
In mei 2015 heeft de SP vragen gesteld over de inning van de eigen bijdrage door het CAK. Bij een groep bewoners werd de eigen bijdrage CAK volgens de SP, onterecht niet geïnd. De gemeente legde de fout bij de zorgorganisaties. Uit onderzoek door SP fractielid Annelies Futselaar bleek dat de fout wel degelijk bij de gemeente lag. Reden om direct na het reces het probleem op de agenda van de Raad te zetten. Intussen kwamen er zoveel klachten binnen dat ook de gemeente nader onderzoek naar de oorzaak deed. Met een brief naar getroffen cliënten en de Raad erkent de verantwoordelijk wethouder dat de gemeente Enschede verantwoordelijk is voor de fouten. Voor wie in de financiële problemen komt wordt een regeling getroffen.

De SP wil deze blunder zo gauw mogelijk met de wethouder bespreken. "Hoe kan het dat de gemeente de fout zonder goed onderzoek bij de zorgorganisaties legt en klachten van bewoners niet serieus neemt?”, vraagt Futselaar zich af. Maandenlang heeft dit probleem gespeeld. De SP wil niet dat bewoners in de financiële problemen komen door een betalingsachterstand. Wie automatisch betaalt heeft de achterstand misschien niet eens opgemerkt. Wordt vervolgd!!!

Reactie toevoegen

U bent hier