h

De SP wil dat per 1 juli de korting op hulp bij huishouden wordt teruggedraaid

26 mei 2016

De SP wil dat per 1 juli de korting op hulp bij huishouden wordt teruggedraaid

De Centrale Raad van Beroep heeft vandaag uitspraak gedaan over de huishoudelijke verzorging. Het massale korten op uren zorg of zelfs stoppen van huishoudelijke verzorging blijkt in strijd met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning(WMO).

In antwoord op vragen van de SP antwoordde wethouder van Houdt op maandag 23 mei dat hij nog veel tijd nodig heeft om de gevolgen van de uitspraak voor Enschede uit te zoeken. Dat de SP wil dat per 1 juli de korting op hulp voorlopig wordt teruggedraaid was niet bespreekbaar.

"Het moet afgelopen zijn met rechters die bepalen of bewoners recht hebben op hulp bij het huishouden en hoeveel" vindt raadslid Futselaar van de SP. "Daarom dien ik maandag een motie in die de wethouder opdraagt de kortingen terug te draaien". EnschedeAnders.nl zal de motie ondersteunen en de SP verwacht meer steun, ook van de collegepartijen.
De SP vindt dat bewoners van Enschede de uren hulp bij het huishouden moeten krijgen die zij nodig hebben. Net als de CRB vindt de SP dat er een goede onderbouwing moet zijn voor het korten op uren hulp bij het huishouden. "Natuurlijk zitten we ook nog met de indicatie "schoon en leefbaar huis" zegt Futselaar, "maar nu is het eerst belangrijk dat de bewoners van Enschede zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en zich geen zorgen hoeven te maken of ze de hulp krijgen die ze daarvoor nodig hebben. Afwachten natuurlijk welke trucendoos de wethouder opentrekt om de gevolgen van de uitspraak zo lang mogelijk te omzeilen" zegt Futselaar, "want dit College is meer van de centen dan de mensen."

Reactie toevoegen

U bent hier