h

SP Enschede vindt dat zorggeld aan zorg besteed moet worden!

23 mei 2016

SP Enschede vindt dat zorggeld aan zorg besteed moet worden!

De Raad van Enschede heeft besloten dat geld bestemd voor de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) ook besteed mag worden aan andere doelen. Daarvoor is een sociaal fonds ingericht waar bijvoorbeeld ook middelen voor de WWB (Wet Werk en Bijstand) besteed kan worden.

De laatste tijd is er veel ophef over WMO geld dat op de gemeentelijke planken blijft liggen. En terecht! Dat is moeilijk te begrijpen als je bedenkt dat bijna iedereen die met de WMO te maken heeft geconfronteerd wordt met bezuinigingen. Denk aan de korting op uren huishoudelijke ondersteuning. Het SP standpunt is dat geld voor zorg aan zorg besteed moet worden.
Geld voor zorg is van ons allemaal. Of het nou om geld voor de WMO of geld van de verzekeringsmaatschappijen gaat we hebben het allemaal samen opgebracht. De SP vindt dat ons geld besteed moet worden aan het doel dat we eraan gesteld hebben; goede zorg voor mensen die dat nodig hebben. Daarom heeft de SP tegen dit voorstel gestemd. Moties van de SP om zorggeld te oormerken voor zorg zijn weggestemd.

Of en hoeveel WMO geld er niet is besteed aan zorg weten we in juni als de jaarrekening over 2015 bekend is. Ook weten we dan waar een eventueel overschot aan besteed is. Ook bij de volgende begrotingsbehandeling zal de SP voorstellen dat ons zorggeld geoormerkt wordt. Natuurlijk zou de minister gemeentes moeten dwingen zorggeld te oormerken voor zorg. Voorlopig mogen gemeentes zorggeld naar eigen inzicht besteden!

Reactie toevoegen

U bent hier