h

SP stelt vragen over het Koningsplein

27 mei 2016

SP stelt vragen over het Koningsplein

Foto: Paulien Wilkinson

Het Koningsplein gaat een half jaar na de feestelijke opening al weer op de schop. Reden is dat regenwater vanaf het plein het ziekenhuis in stroomt. De SP vindt het belangrijk dat het ziekenhuis schoon en goed bereikbaar blijft maar stelt wel vragen over de werkzaamheden.

Al vele jaren is bekend dat het riool van Enschede de toestroom bij zware regenval niet aan kan. Op veel plekken in de stad wordt dan ook gewerkt om de capaciteit van het riool te vergroten of het riool te ontlasten met bijvoorbeeld stadsbeken. De aanleg van het Koningsplein heeft in totaal 6 miljoen euro aan belastinggeld gekost en er is veel tijd en moeite gestoken in het ontwerp en de aanleg. De SP begrijpt dan ook niet dat bij de eerste fikse regenbui blijkt dat niet al het regenwater wordt afgevoerd via het riool maar zo het ziekenhuis in stroomt.

De SP wenst opheldering van de wethouder en stelt daarom maandag 30 mei de volgende vragen tijdens de commissievergadering:

  1. Hoe kan het dat in Enschede, en stad die al jaren kampt met wateroverlast bij zware regenval, onvoldoende rekening is gehouden met de afwatering bij het ontwerp en/of de aanleg van het Koningsplein?
  2. Is er in de ontwerp- en/of aanlegfase een deel van de 6 miljoen euro die het plein kost gebruikt voor onderzoek naar de afwatering?
  3. Wat zijn de kosten voor de werkzaamheden en wie draait daar voor op?
  4. Hoe wordt de overlast voor patiënten, personeel en bezoeker zoveel mogelijk beperkt?

Reactie toevoegen

U bent hier