h

Openbare avond over het Nationaal ZorgFonds

30 september 2016

Openbare avond over het Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Woensdagavond 5 oktober organiseert de SP Enschede een openbare avond over het Nationaal zorgfonds in Speeltuin Het Heelal in Twekkelerveld. U wordt deze avond geïnformeerd over de plannen voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico en waarbij fysiotherapie, tandarts en ggz in het basispakket zitten. Een ZorgFonds dat een einde wil maken aan de geldverslindende zorgverzekeraars en zorgverleners die alleen oog hebben voor hun commerciële belangen.

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld een miljard euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de verzekeraars jaarlijks 500 miljoen euro zorggeld aan reclame en marketing. En sinds de vercommercialisering zijn ruim honderden miljoenen verspild aan het overstapcircus waar verreweg de meeste mensen helemaal geen gebruik van maken. En wie de pech heeft om ziek te zijn wordt beboet met een eigen risico van 385 euro.

Dit kan anders. Tijdens de openbare avond zullen we met elkaar in gesprek gaan over de problemen met de zorgverzekeraars, het eigen risico en wat wij daar aan kunnen doen. Iedereen die zich zorgen maakt over de zorg en die het anders wil, is van harte welkom.

Wanneer: woensdag 5 oktober
Waar: Speeltuin Het Heelal, Siriusstraat 5 in Enschede.
Aanvang: 20.00 uur
De toegang is gratis!

Koffie en thee staan klaar!

Meer informatie over het Nationaal ZorgFonds is te vinden op www.nationaalzorgfonds.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier