h

Grote teleurstelling medewerkers fietsenstalling De Graaf

31 december 2016

Grote teleurstelling medewerkers fietsenstalling De Graaf

Foto: SP

Vlak voor de jaarwisseling krijgt de vaste groep medewerkers van fietsenstalling De Graaf een ingrijpend bericht. Ze worden verdeeld over de fietsenstallingen Van Heek en De Graaf. Een mededeling die ze rauw op hun dak valt. Jarenlang runnen ze de stalling met z'n drieën tot ieders tevredenheid en met veel plezier. En uit de honderden steunbetuigingen blijkt een grote klanttevredenheid. Het enige dat ze van hun werkgever te horen krijgen is dat er volgens de regels een betaalde kracht in de stalling moet staan. Dit betekent dat de hechte groep onbetaalde medewerkers volgend jaar niet meer samenwerkt.

Als ik medewerker Bennie vraag wat er nu precies aan de hand is merk ik zijn teleurstelling. Maar de klanten die tijdens ons gesprek geholpen worden, merken daar niets van. Voor iedereen heeft hij een vriendelijk woord, van iedereen krijgt hij een mooie reactie en van velen een handtekening!
Bennie werkt vanaf de eerste dag van het bestaan in de stalling en dat is al 10 jaar. Het werk doet hij met plezier en samen met 2 collega's. Alle drie zijn ze uitkeringsgerechtigd. Van het werk dat Bennie doet hebben hij en zijn collega's veel voldoening. Door klanten worden ze gewaardeerd, door hun "werkgever" schijnbaar minder. Een kerstpakket zat er niet in, tenzij er één over was. Er is een contactpersoon, maar wie het is, is niet bekend.

Ik vraag wat nou het verschil is tussen de stallingen De Graaf en van Heek. De medewerkers van De Graaf werken voor hun uitkering en de medewerkers van Van Heek krijgen een salaris omdat zij via de DCW werken. De medewerkers van De Graaf werken ook in het weekend. Medewerkers van Van Heek niet. In het weekend worden zij vervangen door medewerkers van RTG(Regionaal Toezichthouders Groep of RJ(RJ Savety en Security). De Van Heek medewerkers valt natuurlijk niets te verwijten. Zij doen gewoon hun werk en worden daarvoor betaald en dat gun je tenslotte iedereen!

De werknemers van De Graaf vroegen zich af wat ze konden doen. Een geslaagde actie blijkt het verzamelen van handtekeningen om hun wens op hun werkplek te mogen blijven, te ondersteunen. Het gaat de mensen niet om geld. Zij willen, en terecht, gehoord en gewaardeerd worden. En het allerbelangrijkste; met elkaar blijven werken in hun fietsenstalling op kruispunt "De Graaf".

SP en PvdA vragen wethouder Welman welke bedoeling er nu precies achter de voorgenomen maatregel zit, welke alternatieven hij heeft en hoe hij zorgt dat er verder op een fatsoenlijke manier met de medewerkers gecommuniceerd wordt.

Reacties

Fijne mensen bij de Graaf vooral Bennie. Een plezierig mens.Hij hoort bij deze fietsenstalling. En geen kerstpakket!!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier