h

SP stelt vragen over problemen met Welzorg

13 februari 2017

SP stelt vragen over problemen met Welzorg

RTL nieuws meldt dat honderden mensen gedupeerd worden door de slechte service van rolstoelleverancier Welzorg (http://www.rtlnieuws.nl/nederland/honderden-gedupeerden-door-problemen-bij-rolstoelleverancier-welzorg#)
Een aantal gemeentes dreigt hun contract met Welzorg te beëndigen of heeft dat al gedaan. Reden is oa dat Welzorg beterschap belooft maar deze belofte niet na lijkt te kunnen komen.

De SP vindt dat gebruikers van een rolstoel zo snel mogelijk geholpen moeten worden als er problemen zijn. Voor hen is de rolstoel het middel om deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven en zelfredzaam te zijn.

De SP heeft hierover de volgende vragen gesteld aan het College:

1. Is de gemeente Enschede bekend met de problemen over de serviceverlening van Welzorg en spelen die ook in onze gemeente?
2. Zo nee, hoe snel gaat de gemeente Enschede hier onderzoek naar doen?
3. Zo ja, wat heeft de gemeente gedaan om de problemen op te lossen en hoe is dit gecommuniceerd met betrokkenen?
4. Wat wordt gedaan met de klachten die bewoners indienen? Informeert de gemeente bij de indieners van klachten naar het verdere verloop van de afhandeling?
5. Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat zijn de bevindingen?

Annelies Futselaar

Reacties

Hallo, over de Welzorg kunnen wij wel een boek schrijven. Dat loopt heel vaak mis m. b. t. de hulpmiddelen van mij rolstoel gebonden zoontje :-) maar over de gemeente Enschede valt ook veel op aan te merken aangaande het Pgb en Wmo. Heb hier nog wel heeeeeeeeeeeel veel voorbeelden en op en aanmerkingen. Zou deze graag in een gesprek willen toelichten. Heb zelfs al de Burgermeester van Enschede een brief geschreven hierover. Mvg, Michael Molderink.

Reactie toevoegen

U bent hier