h

SP trapt campagne af tijdens Nationaal Zorgdebat

20 februari 2017

SP trapt campagne af tijdens Nationaal Zorgdebat

Foto: SP

Zaterdag 18 februari organiseerde het Nationaal Zorgfonds in het kader van de landelijke verkiezingen het Nationaal Zorgdebat. De zorg is een hot item bij de verkiezingen. Steeds meer mensen kunnen de zorg niet meer betalen en stellen behandelingen uit. Het Nationaal Zorgfonds wil daarom de zorg terug in overheidshanden. Niet zoals het vroegere ziekenfonds (waarbij er nog een onderscheid was tussen ziekenfondsverzekerden en particulier verzekerden), maar een publieke zorgverzekering voor iedereen (www.nationaalzorgfonds.nl ).

Vanuit heel Nederland waren de mensen in grote getale naar Den Haag afgereisd om bij het Nationaal Zorgdebat aanwezig te zijn. Zo ook vanuit Enschede.
Alle politieke partijen waren uitgenodigd om deel te nemen aan het debat. Echter zowel de VVD als de PVV lieten weten geen belangstelling te hebben voor deze discussie. Wel waren aanwezig de PvdA, GroenLinks, 50+ en de SP.

Tijdens het debat waren alle aanwezige partijen het over een ding eens: het eigen risico moet worden afgeschaft. En hoewel de PvdA en GroenLinks niet aan een Nationaal Zorgfonds wilden meewerken (SP en 50+ wel), waren alle lijsttrekkers overtuigd van noodzaak dat het roer om moet. Er is dus een mogelijkheid tot linkse samenwerking (samen met 50+) op dit gebied.

Na afloop van het zorgdebat liepen de 10.000 bezoekers in een demonstratieve tocht door Den Haag. Het was een gedenkwaardige dag en goede aftrap voor de verkiezingscampagne van de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier