h

SP ontevreden over raadselachtige informatie regiotaxi

24 juli 2017

SP ontevreden over raadselachtige informatie regiotaxi

Op verzoek van de SP krijgt de gemeenteraad alle brieven die worden verstuurd over de ontwikkelingen rond het regiotaxivervoer. Dus ontving de Raad ook de brief die bij de reizigers regiotaxivervoer waarschijnlijk 25 juli in de bus ligt.
De SP is niet tevreden over de inhoud van de brief omdat die niet de duidelijkheid biedt die reizigers nodig hebben. Bovendien kan de brief de lezer op het verkeerde been zetten. De tekst doet vermoeden dat het een kwestie van tijd is dat de 3 euro toeslag wordt ingevoerd. In de brief staat niet duidelijk dat de toeslag alleen geïnd wordt als de gemeenteraad daartoe besluit!

De SP heeft de wethouder gewezen op de volgende onvolkomendheden in zijn berichtgeving:

  • In de brief staat niet duidelijk dat de toeslag alleen geïnd mag worden als de gemeenteraad daartoe besluit!
  • Waarom niet open en eerlijk uitgelegd dat de gemeente een fout heeft gemaakt met het aanpassen van de verordening WMO zonder raadsbesluit?
  • Alle boetes op te laat reserveren worden onterecht geïnd en moeten met terugwerkende kracht tot 1 juli terugbetaald wordendoor de gemeente! Hoe dat geregeld wordt staat niet in de brief.
  • Waarom wordt in de bijlage nog een keer onterecht benoemd dat reizigers toch de toeslag moeten betalen bij late reservering? Waarom niet vermeld dat en hoe zij hun betaalde toeslag terug kunnen krijgen met terugwerkende kracht tot 1 juli tot er een raadsbesluit is genomen?
  • Waarom een ingewikkelde uitleg over reservering MST? Bij late reservering heen wel 3 euro toeslag en terug niet onder voorwaarde van reserveren via het taxipoint? Ook even uitleggen wat te doen als het taxipoint in het MST niet werkt?
  • En natuurlijk mist de SP excuses voor de eerder gestuurde informatie over de toeslag die niet klopt en de onterecht veroorzaakte verwarring over betaling per automatische incasso?

U zult begrijpen dat de SP zeer ontvreden is over de blunders die het College op het dossier regiotaxivervoer heeft gemaakt. Natuurlijk komen wij daar na het reces zo snel mogelijk op terug.

Alle gebruikers die de SP attent maken op de problemen die zij ondervinden wil ik bedanken! Gaat u daar vooral mee door! Wij kunnen niet zonder uw informatie!

Dat kan via de website: enschede@sp.nl of telefonisch: 06 33733898

Reacties

Nou raak ik hier ook van in verwarring want er wordt gezegd tot 1 juli maar het is pas 1 juli ingegaan dat je een boete krijgt bij te laat bestellen.

Reactie toevoegen

U bent hier