h

SP vraagt excuses van burgemeester

24 september 2017

SP vraagt excuses van burgemeester

De SP heeft excuses van de burgemeester gevraagd. Niet aan de SP zelf maar aan indieners van zienswijzen.
Binnenkort wordt het bestemmingsplan van de moskee in Enschede besproken door de gemeenteraad. 75 personen en organisaties hebben de moeite genomen om een zienswijze in te dienen over het plan. Deze zienswijzen zijn vervolgens zoals gewoonlijk gestuurd naar alle indieners en de raadsleden. Hierbij zijn echter ook de adresgegevens van de indieners meegestuurd.

Een van de indieners heeft vervolgens een boze e-mail naar de burgemeester en raad gestuurd. Hij is van mening dat de gemeente zorgvuldiger om moet gaan met persoonsgegevens. De SP geeft hem hierin gelijk, het openbaren van privegegevens kan alleen in zeer bijzondere gevallen. Daarnaast zijn de adresgegevens niet van belang om de zienswijzen goed te kunnen beoordelen. De rechter en de ombudsman hebben zich in een vergelijkbare zaak in Groningen ook duidelijk uitgesproken: de namen van indieners kan je openbaar maken maar de adresgegevens niet.
De SP heeft dan ook de burgemeester gevraagd om bij zienswijzeprocedures geen adresgegevens meer vrij te geven en om excuses aan te bieden aan personen die zich benadeeld voelen door het openbaren van de gegevens.

Reactie toevoegen

U bent hier