h

Pashouders Regiotaxi overvallen

 

Foto: SP


28 november 2017

Pashouders Regiotaxi overvallen

De onrust onder reizigers met de regiotaxi heeft vandaag een hoogtepunt bereikt. In een brief van de vervoerder die ze op 28 november hebben ontvangen staat dat zij voor 1 december een machtigingsformulier voor automatische incasso voor de vervoerder moeten tekenen en opsturen. "Geen machtiging, geen taxivervoer" meldt de vervoerder. Slecht bericht net voor de feestdagen als juist veel pashouders graag bij familie op bezoek gaan of deel willen nemen aan de verschillende activiteiten die georganiseerd worden.

"Als ik een telefoontje krijg over het regiotaxivervoer weet ik dat er diezelfde dag meer volgen" zegt Annelies Futselaar gemeenteraadslid van de SP. "Mensen zijn echt van streek als ze brieven krijgen die ze direct confronteren met hun afhankelijkheid en kwetsbaarheid. Ze schrikken en bellen (gelukkig) direct om het slechte nieuws te kunnen delen"
De SP begrijpt niet wie het in zijn hoofd haalt iemand te dwingen binnen 2 dagen een automatische incasso te regelen met het bedrijf dat het regiotaxivervoer regelt. Ben je te laat dan zit je zonder vervoer en word je gedwongen thuis te blijven. En dat is nou precies wat we niet willen en wat in strijd is met het doel van de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling.

Een van de pashouders heeft de vervoerder gevraagd of ze nu echt zonder automatische incasso niet meer kon reizen. "Met bijbetaling van €7,50 per maand mag ze wel met de regiotaxi", was het antwoord.
Reizigers die afhankelijk zijn van regiotaxivervoer vallen geleidelijk buiten alle regels en doelen van de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling. Zij lijken vogelvrij verklaard en zitten vervolgens thuis omdat het reizen met de taxi ze langzamerhand onmogelijk wordt gemaakt.

Ook de PvdA en EnschedeAnders zijn niet tevreden over de gang van zaken. Net als de SP zullen zij wethouder van Houdt maandag 4 december vragen wanneer de gemeente pashouders nou eens serieus en met respect gaat behandelen.

Reacties

ik heb ,m ook net vandaag dat red ik nooit kloten regeling

Reactie toevoegen

U bent hier