h

Stroinkslanders schreeuwen om actie

 

Foto: SP


13 januari 2018

Stroinkslanders schreeuwen om actie

Foto: SP

Op uitnodiging van de SP kwam een groot aantal bewoners van Stroinkslanden Zuid bij elkaar in het Stroinkshuis. In juni had de SP al veel bewoners gesproken over de leefbaarheid in de buurt. De problemen in de wijk waren daardoor al bekend. Waarom er zoveel belangstelling was werd snel duidelijk. Ondanks toezeggingen van de gemeente blijkt de afgelopen maanden de overlast eerder groter dan minder te zijn geworden. In februari gaat de SP met de bewoners straatschouwen houden. Gemeente, politie en woningcorporaties worden daarbij uitgenodigd.

"Natuurlijk reken je op een aantal belangstellenden, maar dit overtrof onze verwachtingen" zegt Maxim van Luttikhuizen raadslid en lijsttrekker van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen. "Dat er veel onrust in de buurt is werd ons al snel duidelijk. De emoties liepen hier en daar hoog op". De klachten gaan met name over (verkeers)veiligheid, drugsoverlast en zwerfafval. De bewoners hebben in juni ook tijdens de vergadering van stadsdeelcommissie Zuid al hun problemen voorgelegd. Naar nu blijkt zonder het gewenste resultaat.

Bewoners die contact opnemen met politie en/of gemeente voelen zich niet voldoende serieus genomen. Wijkagent, corporaties en gemeente zijn gebonden aan regels. Maar overlastgevers lijken vrijspel te hebben te koste van veiligheid en woongenot van bewoners.

Tijdens de straatschouwen in februari kunnen wijkbewoners de verantwoordelijken precies laten zien waar de problemen zich voordoen. Het moet wel gek zijn dat dit niet tot oplossingen leidt. De bewoners gaan hun strijd niet opgeven en de SP zal ze daarbij steunen!

Reactie toevoegen

U bent hier