h

Bewoners van Goghlaan voelen zich “een oor aangenaaid”

3 juni 2018

Bewoners van Goghlaan voelen zich “een oor aangenaaid”

Foto: SP

Bewoners van de Vincent van Goghlaan kijken al zolang ze er wonen tegen een leegstaande niet onderhouden woning aan. Voor een aantal van hen is dat al 24 jaar! De alleenstaande woning is destijds casco opgeleverd en daarna is er niets aan gedaan. De eigenaar heeft een hek geplaatst toen omwonenden klaagden over een onveilige situatie. Spelende kinderen op en rond de woning, diefstal van dakgoten, brand in de woning door vuurwerk en vernielde ruiten lijken niet voldoende reden voor de gemeente actie te ondernemen. “Er wordt niet gehandhaafd” was de reactie toen bewoners hierom vroegen. Gemeenteraadslid Annelies Futselaar begrijpt dat het lastig is om woningbezitters aan te pakken. “Laten we zorgen dat de put gedempt wordt voordat het kalf verdrinkt” zegt ze. Daarom vraagt de SP het College of zij haar verantwoordelijkheid gaat nemen.

De uitnodiging om de woonsituatie rond de Vincent van Goghlaan 40 te komen bekijken neemt SP gemeenteraadslid Annelies Futselaar natuurlijk graag aan. “Een rustige wijk met mooie woningen, geen buurt waar je overlast verwacht.” Dat is mijn eerste indruk als ik de straat inkom” vertelt ze. “Maar als een aantal bewoners mij aan de keukentafel vertelt wat er met een van de woningen aan de hand is blijkt de situatie anders te zijn.”
Meer dan 24 jaar geleden is de woning aan de van Goghlaan casco opgeleverd en sindsdien is er nauwelijks iets aan gedaan. De gestolen dakgoten zijn vernieuwd maar vernielde ruiten worden niet vervangen en de tuin wordt niet onderhouden. Een lange geschiedenis van contacten met de gemeente heeft de omwonenden niets opgeleverd. “Zij hebben voldoende signalen afgegeven die wijzen op een onveilige situatie” vindt SP raadslid Annelies Futselaar. “Maar het lijkt of er eerst een ongeluk moet gebeuren. Dat geldt ook voor de eigenaar van de woning. Hij heeft uit voorzorg wel een hek om de woning geplaatst.”
In de koopakte van de omwonenden staat dat de te bouwen woning na twee jaar bewoond moet zijn. Deze eigenaar is al 22! jaar te laat. Een slecht signaal om daar als gemeente niets mee te doen!
De SP vraagt zich af hoelang de woning nog leeg moet staan voordat de gemeente actie onderneemt.

Om duidelijk te krijgen wat de gemeente wil en kan doen stelt de SP vragen over de omstandigheden aan de Van Goghlaan. Maar de SP wil ook weten hoe de gemeente handelt in vergelijkbare situaties.

Reactie toevoegen

U bent hier