h

Minder baankansen arbeidsgehandicapten door participatiewet

13 september 2018

Minder baankansen arbeidsgehandicapten door participatiewet

In een tussenreportage van het Sociaal Cultureel Planbureau staat dat de baankansen voor arbeidsgehandicapten sinds de invoering van de participatiewet in 2015 zijn geslonken van ruim 50% naar 30%. In totaal 11.000 mensen die eind 2014 nog wachtten op een plaats in de sociale werkvoorziening vielen door invoering van de participatiewet buiten de boot. Slechts ruim 3.000 van hen vonden alsnog een baan, maar dan meestal nog in de onzekerheid van een uitzendbaan.

Alhoewel de situatie in Enschede een andere is dan in vele andere steden, waar de sociale werkplaatsen compleet weg zijn bezuinigd, de DCW bestaat bij ons immers nog, vindt de SP Enschede het een bedroevende zaak dat een bezuinigingsmaatregel van het vorige kabinet zo slecht uitpakt voor de arbeidsgehandicapten.

Om de situatie in Enschede in beeld te brengen heeft SP raadslid Piet van Ek vragen aan het College gesteld. Van Ek wil van het College weten hoeveel procent arbeidsgehandicapten in Enschede in de periode 2015-2017 een baan heeft gevonden. Ook vraagt hij wat er gebeurt is met de mensen die eind 2014 op de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening stonden en wat de gemeente Enschede doet om arbeidsgehandicapten aan een baan te helpen.

Reactie toevoegen

U bent hier