h

SP helpt bewoners Boswinkel Zuid Oost vragen beantwoord te krijgen

10 januari 2019

SP helpt bewoners Boswinkel Zuid Oost vragen beantwoord te krijgen

Foto: Paulien Wilkinson / SP afdeling Enschede

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen van bewoners van de nieuwbouw wijk Zuid Oost Boswinkel organiseerde de SP een wijkschouw en 2 bewonersavonden. Door zowel bewoners van huurwoningen als eigenaren van koopwoningen werden vragen gesteld over o.a. de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de openbare ruimte en de kwaliteit van de woningen.

Bij de eerste druk bezochte bewonersavond was een vertegenwoordiger van De Woonplaats aanwezig. Hij kon veel vragen van huurders beantwoorden. Op de tweede bewonersavond was ook vertegenwoordiging vanuit de gemeente aanwezig. Door de avonden die de SP organiseerde was het voor de mensen in de wijk mogelijk om rechtstreeks antwoord te krijgen op vragen en aandacht te vragen voor hun opmerkingen. Waar het niet mogelijk bleek direct antwoorden of oplossingen te bieden, is doorverwezen naar de juiste partijen.

De vertegenwoordigers van De Woonplaats en de Gemeente gaven aan blij te zijn met de feedback van de bewoners en de ervaringen mee te nemen bij volgende bouwprojecten. Ook de betrokken bewoners zijn tevreden met het resultaat.

Het doel van de SP om partijen samen te brengen en rechtstreeks met elkaar in gesprek te laten gaan is ook in de wijk Boswinkel een succes gebleken. Alle bewoners in dit deel van Enschede zijn door de SP met een huis aan huis bezorgde brief, op de hoogte gesteld van de eindresultaten.

Reactie toevoegen

U bent hier