h

SP fractie Overijssel geïnstalleerd

28 maart 2019

SP fractie Overijssel geïnstalleerd

Foto: SP

Vandaag zijn in Zwolle de nieuwe SP statenleden geïnstalleerd.
Met Harry Broekhuijs, Simon Zandvliet en Henriette Klein Bleumink-Hooiveld krijgt Overijssel een sterk SP team van gedegen ervaring en jeugdige strijdbaarheid.

Wie zijn onze vertegenwoordigers in de Provincie?
Henriette (1971) woont samen met haar man en dochter in Mander. Zij combineert haar werk als beeldend kunstenaar met werk in de zorg. Als Statenlid zet Henriette zich in voor een kleinschaliger landbouw en tegen megastallen.

Simon (1993) werkt in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Hij was jaren afdelingsvoorzitter van de SP in Zwolle en drijvende kracht achter de acties van Young and United voor afschaffing van het jeugdloon. Inmiddels woont hij met zijn vriendin in Dalfsen en wil hij zijn tomeloze energie gaan gebruiken om het provinciehuis op te schudden.

Harry (1961) is fractievoorzitter en woont al 20 jaar in Schalkhaar met zijn vrouw. Hij werkt in de zorg en als theatertechnicus. Hij is sinds 2015 Statenlid voor de SP en stond aan de wieg van de huidige provinciale aanpak van asbest met zijn initiatiefvoorstel 'ASBEST de BAAS' Harry zet zich in voor een rechtvaardige omschakeling naar schone energie. Ook breekt hij geregeld een lans voor de creatieve sector.

Brammert Geerling is SP fractievoorzitter in Zwolle en is daarnaast de fractieondersteuner in Overijssel.

Lees meer over de Provinciale Staten Overijssel
Lees meer over SP Overijssel
Volg SP Overijssel op Facebook
Volg SP Overijssel op Instagram

Reactie toevoegen

U bent hier