h

SP Enschede staat achter werknemers Apollo Vredestein.

7 maart 2020

SP Enschede staat achter werknemers Apollo Vredestein.

SP kamerlid Frank Futselaar en SP voorzitter José Wichgers-Apeldoorn gingen gisteren op huisbezoek bij meerdere werknemers van Apollo Vredestein. Zij waren onder de indruk van de schrijnende situatie.

Foto: SP / Science Guide / Gemeente Enschede

De Europese Commissie ging op 8 september 2014 akkoord met de 95,7 miljoen euro staatssteun die Hongarije verstrekte aan Apollo voor de bouw van de nieuwe bandenfabriek. Hierdoor werd de werkgelegenheid uit Nederland weggetrokken. Het wrange is dat Nederland, als nettobetaler in de EU, dit indirect gefinancierd heeft.

Werknemers geven aan begrip te hebben dat er wat moet gebeuren maar dat deze manier niet door de beugel kan. “Sinds de overname is het altijd onrustig geweest”, aldus de medewerkers. “Eigenaar op afstand, geen feeling met de werkvloer en teveel management”. Een deel van de productie gaat naar de vestiging in Hongarije. Werknemers spreken van een vooropgezet plan. “Wij hebben de Hongaren ingewerkt en worden nu zelf afgedankt”, aldus de medewerkers.

De OR werd ingelicht waarna ze werden “vastgehouden” in een kamer totdat de rest van het personeel werd ingelicht. Dit werd door meerdere personeelsleden, onafhankelijk van elkaar, bevestigd. De OR heeft bureau Berenschot al ingehuurd om onderzoek uit te voeren.

Dit is helaas weer een voorbeeld van kapitalisme waarbij winsten van aandeelhouders gaan boven de historie van de organisatie en bovenal de medewerkers. Iets waar de SP al jaren tegen strijdt.

Reacties

Het probleem is dat de consument mede veroorzaker is , hij zoekt ook naar de laagste prijs ,evenals de producent ten faveure van de aandeelhouders .
De maak industrie moet terug naar de EU , zelf je eigen broek ophouden leerden we al vroeg .

Reactie toevoegen

U bent hier