h

Even voorstellen

16 februari 2022

Even voorstellen

Foto: Paulien Wilkinson
EVEN VOORSTELLEN: Nummer 5 op onze kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Enschede, Lenie de Jong-Helleman.
 
Ik ben Lenie de Jong-Helleman, 51 jaar en geboren en getogen in Enschede. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als administratief medewerkster, getrouwd en ben ik moeder van vier dochters en een schoonzoon.
Ik ben lid geworden van de SP omdat ik vind dat er in Enschede een groeiende ongelijkheid is ontstaan tussen arm en rijk, opleid en niet opgeleid, werkzaam en niet werkzaam. Graag zou ik met ons SP team meehelpen om de onderkant van de arbeidsmarkt/maatschappij een betere toekomst te geven. Enschede is een mooie stad waar het voor iedereen goed leven moet zijn, in woningen die betaalbaar zijn voor ieders budget.
 
Ik sta nu op de kieslijst omdat ik mijn opleiding Human Resources op het Saxion na een aantal jaren heb afgerond, tevens actief ben binnen de vakbond en mijn kinderen inmiddels groot genoeg zijn om het met wat minder met aandacht en aanwezigheid van mama te kunnen stellen. Ik denk dat ik nu wat kan betekenen.
 
Mijn speerpunten voor Enschede:
• ongelijkheid aanpakken, samen wonen, samen leven
• een inclusievere samenleving vormen, niemand wordt uitgesloten
• een woningbeleid creëren dat woningen in elk segment biedt
• de natuurlijke omgeving in en rond Enschede beschermen en ontwikkelen
• meehelpen om van Enschede een fijne stad te maken, waar het goed leven, wonen, werken en recreëren is
• duurzaamheid in energie, afval, recycling van goederen/spullen
 
Uiteraard heb ik nog veel meer punten waar ik voor sta zoals onderwijs en sport maar die komen in de raad wel.
 
Hartelijke groet,
 
Lenie
 
NB: Er is een filmpje gemaakt die niet kan worden geüpload. Deze is te zien op de facebookpagina en op Twitter van de SP Enschede. Belangstelling en geen Facebook of Twitter? Laat dan even uw mailadres achter en we sturen u het filmpje toe

Reactie toevoegen

U bent hier