h

Even voorstellen

5 maart 2022

Even voorstellen

Foto: Paulien Wilkinson

Nummer 1 op onze kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Enschede: Piet van Ek.

Ik woon mijn hele leven al in Enschede. Sinds 2014 vertegenwoordig ik de SP in de gemeenteraad. In het dagelijkse leven bezorg ik post. Daarvoor heb ik gewerkt als (loon)administrateur bij een wegenbouwer.

Wij gaan knokken voor een socialer Enschede met meer menselijke maat. De menselijke maat is de afgelopen jaren ver te zoeken geweest in onder andere de WMO ( wet maatschappelijke ondersteuning ) en de toekenning van (bijzondere) bijstandsuitkeringen. Dat kan een stuk socialer de komende 4 jaar en daar is een sterke SP fractie hard bij nodig.

 

De afgelopen jaren is het niet veel beter gegaan in onze stad, bijna 8 jaar een centrum rechts bestuur heeft onze stad niet veel goeds gebracht. Er zijn veel projecten opgestart zoals de Kop van de Boulevard, Centrumkwadraat en binnenkort de Stationsomgeving.

Projecten die bijna 26 miljoen euro kosten, geld dat voornamelijk dus in stenen wordt gestoken, terwijl de menselijke maat steeds meer verdwijnt in het bestuur van onze stad.

Het bouwen van nieuwe woningen is hard nodig, maar de hooguit 10 tot 20% aan sociale huurwoningen en/of goedkopere koopwoningen tot 250.000 Euro is veel te weinig.

Dit gemeentebestuur gokt te veel op mensen met een dikke portemonnee en verliest te veel de gewone man uit het oog. Ook deze heeft recht op een fatsoenlijke woning om in te leven.

Ik wil me graag inzetten voor een ieder die in deze stad woont en werkt. Laten we samen werken aan een sociaal en mooi Enschede.

(Foto: Paulien Wilkinson)

 

Reactie toevoegen

U bent hier