h

Woningcorporatie De Woonplaats organiseert energie-armoede

19 september 2022

Woningcorporatie De Woonplaats organiseert energie-armoede

Foto: Samuel Michon

De bewoners van de Ahuislanden in Enschede hebben klachten over woningcorporatie De Woonplaats. Vooral het ontbreken van dubbele beglazing van de appartementen maakt ze boos. Dat blijkt uit onderzoek van de SP.  Bewoners zijn ontevreden over de behandeling van hun klachten. Dat was een goede reden voor de SP om beide partijen met elkaar in gesprek te brengen. Op het laatste moment liet de corporatie helaas weten niet aanwezig te zijn bij de bewonersavond. Wethouder Diepemaat die ook uitgenodigd was heeft niet gereageerd.

De Woonplaats liet de bewoners lang in de veronderstelling dat ze in gesprek wilden. De consulent wilde graag nog wat informatie en de onderzoeksresultaten, die we hebben opgestuurd. Op het laatste moment kwam het bericht dat ze toch niet aanwezig zouden zijn.  Daarop heeft de SP de bijeenkomst geannuleerd, om teleurstelling te voorkomen voor bewoners die dachten met hun verhuurder in gesprek te kunnen. En teleurstelling was er, blijkt uit reacties van de bewoners. Het bericht kwam voor hen niet onverwacht, ze waren eerder verbaasd dat De Woonplaats niet direct negatief gereageerd had.

De woningcorporatie is medeverantwoordelijk voor hoge energielasten voor bewoners. Door de achterstand in verduurzaming van in dit geval sociale huurwoningen. De SP vindt het schaamteloos dat er in Enschede sociale huurwoningen zijn die nog steeds niet voorzien zijn van dubbele beglazing. De corporaties worden ruimhartig gesubsidieerd voor verduurzaming. “Waar blijft al dat geld”, vraagt de Socialistische Partij zich af.

De SP beraadt zich samen met bewoners op een vervolg. Inmiddels hebben ons meer signalen bereikt over achterstallig onderhoud, gebrek aan verduurzaming en zorgen over hoge energiekosten die daar uit voortvloeien.

Reactie toevoegen

U bent hier