h

Vervolg onderzoek slechte isolatie van woningen

10 december 2022

Vervolg onderzoek slechte isolatie van woningen

Foto: SP

Vrijdag 9 december zijn we met een groep SP leden wederom op pad geweest in de wijk Stroinkslanden. Afgelopen zomer waren we al in de Ahuislanden. Nu in de Auskamplanden.

Als meer woonwijken in Enschede valt in Stroinkslanden op dat veel huurhuizen door de corporatie zijn verkocht aan particulieren. Maar voor ons onderzoek maakt dat niet uit. Iedereen heeft tegenwoordig te maken met hoge energielasten. Veel bewoners, zowel van de huur- en koopwoningen, hebben de volkspetitie dan ook getekend. 

Met name de koophuizen blijken goed geïsoleerd. De bewoners weten nog goed dat dat wel anders was toen ze nog door hen gehuurd werden.

De huurhuizen die nog over zijn, zijn wat dat betreft slechter af. Tocht en schimmel zijn veelgehoorde klachten. Deze klachten kunnen echt niet meer in de hedendaagse tijd van absurd hoge energieprijzen.

Reactie toevoegen

U bent hier