h

SP op de bres voor fietsveiligheid in Enschede-Noord

22 oktober 2023

SP op de bres voor fietsveiligheid in Enschede-Noord

Foto: Michiel van Staaveren

SP Enschede stelde bij monde van Piet van Ek vragen aan de wethouder over fietsveiligheid in de Beethovenlaan, in Enschede-Noord. Fietsers komen door auto's, te weinig ruimte en drukte in de knel. Dit levert ook weer onveiligheid op voor voetgangers.

In het verkeersplan is er geen ruimte voor fietsers en fietsveiligheid, was het teleurstellende antwoord van de wethouder. Een dag nadat deze vragen aan de orde kwamen in de gemeenteraad was er precies daar, in de Beethovenlaan, een aanrijding met een fietser. Ambulance en politie moesten er aan te pas komen.

SP Enschede is van mening dat fietsers goed beschermd moeten zijn in het verkeer. Als het aan de SP Enschede ligt komt er wél ruimte voor fietsers en aparte fietsstroken op de Beethovenlaan. De SP blijft het onderwerp volgen in de gemeenteraad.

Reactie toevoegen

U bent hier