h

Bewoners Tattersall in de kou?

27 september 2006

Bewoners Tattersall in de kou?

De bewoners van Tattersall hebben hun buik vol van de enorme stookkosten, de torenhoge naheffingen variërend van 1000 tot 1500 euro, niet of nauwelijks functionerende thermostaten en verwarmingsradiatoren. Een vijftigtal bewoners van de wijk is op dinsdagavond 26 september in vergadering bij elkaar gekomen om een eisenpakket samen te stellen vooruitlopend op een informatieavond van woningcorporatie De Woonplaats en Essent. Ze zijn de arrogante houding van zowel de woningcorporatie als Essent meer dan zat en willen met het samengestelde eisenpakket De Woonplaats en Essent dwingen tot actie over te gaan.

"Er is ons al maanden beloofd dat het ketelhuis hier in de wijk gerenoveerd zou worden, we zitten al bijna in oktober en straks is het winter, dan zitten we weer in de kou”, aldus een geëmotioneerde bewoner. Een andere bewoonster meldt stijging in het warmtegebruik van 19 Gigajoule naar maar liefst 163 Gigajoule. Ze krijgt bijval van anderen met soortgelijke stijgingen.

Beide organisaties krijgen een maand de tijd om actie te ondernemen waarna de bewoners, indien niets ondernomen wordt, overgaan tot het aanspannen van een kort geding.
De aanwezige fractievoorzitter van de SP provinciale statenfractie, Düzgün Yildirim, en de SP-raadsleden Annelies Futselaar en Moritz Gloerich hebben toegezegd zich zowel in de provinciale staten als in de gemeenteraad sterk te maken voor de Tattersal bewoners.

Gestoord door en van Essent? Meld hier uw klachten!
Bewoners Tattersall op onderzoek!

U bent hier