h

Politiek café

18 november 2006

Politiek café

Renske Leijten was woensdagavond, nadat ze ’s middags met de ROOD promotour op de Oude Markt had gestaan, te gast in het politiek café in de Tor. Zij interviewde Greet van der Kamp en Gerda van Marle van het Platform Mantelzorg Overijssel over de gevolgen van de WMO op de mantelzorg en Arris Roordink, over de popnota ‘Oorstrelend en hartveroverend’ van Arda Gerkens. De muziek werd verzorgd door de bluesband Nobo’s Acoustico’s.
Het was erg gezellig in de Tor

Greet en Gerda maken zich zorgen over huishoudelijk zorg die in huishoudelijke hulp verandert en nu ook door schoonmaakbedrijven gedaan kan worden. Hierdoor wordt minder goed in de gaten gehouden of cliënten wel juiste en voldoende zorg krijgen. Ook wezen zij erop dat er voldoende aandacht en ondersteuning moet zijn voor mantelzorgers, zodat zij niet overbelast worden.
Renske in gesprek met Greet en Gerda

In de pauze en aan het eind van de avond was er live muziek van de Nobo’s Acoustico’s, die ervoor zorgden dat de toch al gezellige avond nog leuker werd.
Nobo's Acoustico's

Tijdens het tweede deel van de avond ging Renske in gesprek met Arris Roordink, programmeur van poppodium Atak. Het is voor muzikanten moeilijk een plekje in de muziekwereld te veroveren. Het is volgens Arris daarom belangrijk te investeren in beginnende bands zodat zij naar het buitenland kunnen en daarna de opgedane ervaring kunnen delen met andere bands.
In gesprek met Arris Roordink

ROOD verkiezingsblog
ROOD feestje op Enschedese Oude Markt

U bent hier