h

Bewoners van de Laares eisen behoud van hun woning

27 februari 2008

Bewoners van de Laares eisen behoud van hun woning

De bewoners van complex 8 van de Laares eisen behoud van hun woning. Dat was de inzet van een bewonersbijeenkomst die de SP heeft georganiseerd. Donderdag 21 februari kwamen 70 bewoners bij elkaar in de basisschool de La Res locatie Dotterbloemstraat. Verschillende woordvoerders waren uitgenodigd om met de bewoners van gedachten te wisselen over het behoud van complex 8.
Er waren veel bewoners aanwezig

Van de genodigden zoals De WOM (wijkontwikkelingsmaatschappij), woningbouwcorporatie Ons Huis, wethouder en raadsleden waren naast de SP slechts 2 raadsleden van de PvdA en een vertegenwoordiger van de gemeente de heer ter Horst aanwezig.
De woningen van complex 8 zijn in 1926 gebouwd naar de Amsterdamse school en vormen met het badhuis en de school het laatste stukje karakteristieke Laares. Tijdens een bouwkundig onderzoek zijn de woningen in goede staat gebleken. Uit een enquête die de bewonerscommissie samen met de SP heeft gehouden onder de bewoners van complex 8 bleek dat 90% van de geënquêteerden in hun wijk wil blijven wonen.
Remi Poppe geeft advies

Verschillende bewoners die donderdagavond aanwezig waren wonen al meer dan dertig jaar in de Laares.
Besloten is dat een bewonerscomité en de SP een verklaring gaan opstellen waarin de bewoners van de gemeenteraad eisen dat complex 8 behouden blijft. Samen met de eerder genoemde enquête zal deze door de bewoners getekende verklaring aangeboden worden aan de wethouder.

Enquête in de Laares

U bent hier