h

Enschedese huurders in actie tegen onredelijke huurverhoging

7 april 2015

Enschedese huurders in actie tegen onredelijke huurverhoging

Foto: SP

Gedwongen door de bezuinigingen van het VVD-PvdA kabinet Rutte heeft minister Blok een verhuurdersheffing bedacht. Hierbij verplicht hij de woningbouwcorporatie jaarlijks 1,7 miljard af te dragen als een soort belasting op de huurwoningen. De woningbouwcorporaties mogen deze belasting door berekenen naar hun huurders.
De huurders betalen daardoor al voor het derde jaar op rij een huurverhoging die in geen verhouding staat tot hun inkomen. De huren zijn gestegen met wel 10%. Het huren van een sociale huurwoning dreigt daardoor onbetaalbaar te worden. Landelijk loop er nu actie op initiatief van de SP onder het motto Te Huur Te Duur.

De plaatselijke aftrap heeft plaatsgevonden in Pathmos waar op een strijdbare bewonersavond een actiecomité is gevormd. Pathmos is een van de karakteristieke oude wijken die Enschede nog rijk is. De huizen zijn qua huur allang afbetaald en toch krijgen de bewoners nog een fikse huurverhoging voor de kiezen. De buurtbewoners zijn erg enthousiast en leveren graag hun getekende bezwaarschrift in bij het door de bewoners gevormde actiecomité. In 2 weken tijd werden meer dan 300 bezwaarschriften van bewoners opgehaald.
De bedoeling is om de acties uit te breiden naar andere woonwijken waar de woningbouwcorporatie de Woonplaats huizen verhuurt. Op die manier willen we samen met de woningbouwcorporatie de Woonplaats en Huurdersbelangenverenigingen een vuist maken naar het kabinet.

Wilt u ook een bezwaarschrift tekenen dan kan dat door onderstaand bezwaarschrift te downloaden. Hierin staat ook het adres waar naartoe u het getekende bezwaarschrift kunt opsturen.

Wilt u de huuractie daadwerkelijk ondersteunen dan kan dat via een mail naar enschede@sp.nl of een telefoontje naar 053 4340867

Reacties

Ben het er totaal niet mee eens dat ze de huur zo laten stijgen

Hoelang blijft dit zo doorgaan ???ik heb geen geldboom in de tuin,
Ik heb een negatief fortuin,

Zwaar belachelijk ze sturen er op aan mensen gaan kopen omdat huur te duur wordt maar de meeste mensen wonen al 30 35 jaar in de woning en nu eigenlijk te oud om te kopen

Woon al 35 jaar 80 euro vorig jaar by op gehad wat nu eer Pfffffffffffff

Niet meer verhogen de huur is hoog genoeg!

Reactie toevoegen

U bent hier